bizalom

Bizalom, avagy nincs bizalom, mert biztosan akarsz tőlem valamit?

Az elmúlt hetekben megismerkedtem pár remek termékkel. Be is lelkesedtem annak rendje és módja szerint. Gondoltam, ezt sürgősen meg kell osztanom valakivel, mert a tapasztalatok alapján ez másnak is örömet szerezhet. Egy baráti házaspár jutott az eszembe, akikkel már 25 éve jó a kapcsolatunk, a bizalom töretlen. Fizikai állapotuk megfelel a ma jellemző 60 körüliek egészségi állapotának. Magas vérnyomás, elhízás, mindig üt ki rajtuk valami, ami a bőrükön látszik. Az elhatározást cselekvés is követte, a közelgő karácsonyra tekintettel egy remek ajándéknak tűnt.
Nekem.
Hamar kiderült számomra, hogy eme véleményemet Ők nem osztják. Kis csomagommal felkerekedtem, de meglehetősen fagyos volt a légkör. Olyan, mintha a férfi zuhanyzóban egy homoszexuális is zuhanyozna. Óvatos pillantások, feszült figyelem, nehogy sértődés legyen. A szemüket le nem veszik rólam, pedig hoztam valamit, nem vinni akarok. Minél előbb túl vannak rajta, annál jobb. Nem értettem. Teljes érdektelenség az ajándékom iránt, a kíváncsiság szikrája sem jelenik meg. Az óvatos beszélgetésből aztán kiderül, hogy értesültek új hobbimról, amelyben ezen termékek forgalmazásával is foglalkozom. Amikor fejükben megjelent a pénz, a bizalom eltűnt.
Innentől már nem ajándék az ajándék, hiába nem kerül pénzbe. Már nem az vagyok, akit 25 éve ismernek. Egy házaló, aki biztosan a pénzüket akarja? Egy ügynök, aki be akarja csapni őket? Nem tudhatom. Egy érdekes tapasztalat volt!

hozzászólás

Hozzászólás írása.